2η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ + ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μπασκετικό τριήμερο του Final 4 (16-19/2) Κυπέλλου της ΤΕ ΕΟΚ Χίου με την συμμετοχή του Γυναικείου τμήματος μας όπου τερμάτισε στην 2η θέση χάνοντας στον τελικό από τον Αιγέα με σκορ 55-51. Αρχικά το Σάββατο τα κορίτσια μας έδωσαν τον ημιτελικό σε γεμάτο από κόσμο γήπεδο απέναντι στην ομάδα των Αρμολίων,  όπου παρουσιάζοντας μέτρια εικόνα πήραν την νίκη – πρόκριση με σκορ 39-56. O K. Αμέντας με συνεχόμενο rotation κράτησε τις δυνάμεις της ομάδας μας στο 60% ώστε να ξεκουραστούν οι αθλήτριες μας για τον τελικό της Κυριακής και έφτασαν στο τελικό σκορ μέσα από γρήγορο παιχνίδι και όμορφες συνεργασίες.  Χθές, την ημέρα του τελικού ο κόσμος της Χίου είχε την τύχη να θαυμάσει 2 από τις καλύτερες ομάδες του νησιού και πραγματικά είδε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το τοπικό μπάσκετ. Το Κλειστό Στάδιο θύμιζε « Φαφάλιειο» όπου δεκάδες από φίλους, μέλη και αθλητές μας παρευρέθηκαν και στήριξαν τα κορίτσια μας παρόλο το δυσάρεστο αποτέλεσμα. Στην αρχή η ομάδα μας μπήκε φουριόζα  δείχνοντας τις προθέσεις της με καλές άμυνες και όμορφα καλάθια. Στην συνέχεια όμως κάποια λάθη στην πίεση του Αιγέα έφεραν τον ΦΟΒ πίσω στο -10π. και έφτασε να κυνηγάει το σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι έξυπνες άμυνες, περιορίζοντας τα ατού της αντίπαλης ομάδας και πετυχαίνοντας  σημαντικούς πόντους έφτασαν το σκορ στο 51-51. Όμως η μοίρα είχε διαφορετική άποψη και στο 00:12 πριν το τέλος, ο Αιγέας σημείωσε τρίποντο από τα 7 μετρά όπου έστειλε την ομάδα μας στο καναβάτσο… Δίχως ψυχολογικά αποθέματα στο τέλος, τα κορίτσια μας, δίνοντας τα πάντα δεν κατάφεραν να πάρουν το 1ο Κύπελλο Γυναικών στην ιστορία του Ομίλου και έφτασαν στην πολύ τιμητική 2η θέση.  Ο ΦΟΒ συγχαίρει θερμά τις αθλήτριες μας, Προπονητικό και Διοικητικό team για την άριστη παρουσία του στο τουρνουά, παραμένοντας εδώ και 2 χρονιά στις κορυφαίες ομάδες της Χίου και αναμένουμε ακόμη καλύτερη εμφάνιση στο Πρωτάθλημα.  Τέλος οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΤΕ ΕΟΚ Χίου για την ομαλή διεξαγωγή του Final4 όπως και την αξιόλογη οργάνωση του.

Στο  τέλος του Τελικού η ΤΕ ΕΟΚ Χίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της και στο πλαίσιο αυτής βράβευσε τους πρωταθλητές και πρώτους σκόρερ της περσινής σεζόν. Φυσικά δεν έλειψε το μπλέ-κίτρινο χρώμα στα βραβεία όπου από τον  ΦΟΒ βραβεύτηκαν οι Πρωταθλήτριες ομάδες μας  Έφηβοι και Παγκορασίδες όπως και οι «Εθνικοί» πρώτοι σκορέρ Ν. Κιρκινέζης (κατηγορία εφήβων) και Μ. Μπατή (κατηγορία Κορασίδων). Για ακόμη μια φορά ο ΦΟΒ και ο Βροντάδος στάθηκε περήφανος  για τα παιδιά του και ευελπιστούμε ανάλογες επιτυχίες και την φετινή σεζόν!

Αιγέας-ΦΟΒ 55-51

Δεκάλεπτα:18-16, 14-13, 14-08, 09-14

Αιγέας(Γιασεμης) Λοίζου 7(1),Άγκο, Καρατζάνου, Γιοβανάκη 17(4), Παπαδοπούλου 2, Κρουσουλούδη 6, Καρούση 6, Φεντίσιν 7(1), Κάβουρα, Γιασεμή, Φιλιππάκη 6(1), Τριανταφυλλάκη.
ΦΟΒ(Αμέντας) Οικονόμου 8, Μαρκάκη, Μαργαρίτη 10(2), Κατσάλα 2, Πύρρου 13, Μαθιούδη, Μπατή 11(1), Καραμανή, Κατσανεβάκη , Φαφαλιού, Λιβανού 6, Καραμανή Σ


Κατασκευή ιστοσελίδων 2015 : Chiosstartup.com |-| Copyright Fovbc.gr