ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Χίος, 30/04/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Στις 16 Απριλίου 2018 το σωματείο μας απέστειλε στην ΚΕΔ ΧΙΟΥ και τοπική επιτροπή ΕΟΚ ΧΙΟΥ το υπ'αριθμ 19/2018 έγγραφο στο οποίο ζητούσε εγγράφως να πληροφορηθεί για την κατάσταση των διαιτητών που ανήκουν στην τοπική επιτροπή Χίου, ποιοι από αυτούς είναι αξιολογημένοι και ποιοι έχουν δηλώσει κώλυμα νόμιμο και μόνιμο κατά ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

 

Στις 20 Απριλίου μέσω της τοπικής επιτροπής Χίου, η ΚΕΔ μας απάντησε εγγράφως στα ερωτήματα μας με έγγραφο που βγάζουμε στην δημοσιότητα σύμφωνα με το οποίο ο μοναδικός διαιτητής που έχει δηλώσει  κώλυμα μόνιμο και νόμιμο είναι ο κύριος  Γ. ΛΟΥΚΑΡΑΚΗΣ εναντίον του ΦΟΒ..

 

Διερωτόμαστε  λοιπόν αφού ο κύριος Γ. ΛΟΥΚΑΡΑΚΗΣ (όντας έμπειρος διαιτητής) χωρίς να μας εξηγήσει επίσημα και αποκρύπτοντας τον  λόγο κωλύματος (πιθανολογούμε ότι καλώς πράττει αφού γνωρίζοντας τις «διαφορές» που υπάρχουν μεταξύ των σωματείων  ΦΟΒ και ΒΑΟΛ και επιλέγοντας ο γιος  του να είναι αθλητής της Ακαδημίας του ΒΑΟΛ και φίλος της συγκεκριμένης ομάδας προς τιμήν του έχει πάρει αυτή την απόφαση ).

 

Αφού στον  κύριο Β. ΚΟΝΤΙΛΗ (ο οποίος τυγχάνει διαιτητής Α1 με τεράστια εμπειρία αγώνων εθνικών κατηγοριών)  οι πληροφορίες μας λένε ότι ύστερα από τα τελευταία περιστατικά με την ομάδα του ΟΜΗΡΟΥ - την περίεργη στάση σιωπής της τοπικής επιτροπής Χίου στον αγώνα παρωδία για το χιώτικο μπάσκετ  με τον ΚΟΦΙΝΑ  - τους ξαφνικούς μάρτυρες υπεράσπισης του προπονητή του Ομήρου ΜΠΟΛΙΑ Δημητρίου και αθλητή του Ομήρου ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ Στεφάνου στη διένεξη με τον προπονητή του ΑΙΓΕΑ ΓΙΑΣΕΜΗ Κωνσταντίνο (ενώ δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό),  ασκείται τεράστια πίεση με συνεχή ανυπόστατα έγγραφα των σωματείων ΟΜΗΡΟΥ και ΑΙΓΕΑ  προς την Ε.Ο.Κ και την Ομοσπονδία διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος να μην ξανά σφυρίξει παιχνίδια τους ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν τα επόμενα ντέρμπι; Με αυτή τη λογική θα φτάσουμε στο σημείο όποιο σωματείο δεν θέλει ένα διαιτητή να του κάνει μια απλή μηνυτήρια αναφορά για να τον αποφεύγει.

 

ΕΤΣΙ  ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙ;;;;

 

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ  σύμφωνα με το  επίσημο έγγραφα της ΚΕΔ ΧΙΟΥ που γνωστοποιούμε και επειδή έρχεται ένας μήνας στον οποίο θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής ανδρών και γυναικών στο νησί μας,  η τοπική να βγει μπροστά και να ζητήσει από την ΚΕΔ ΧΙΟΥ τον ορισμό ενός τουλάχιστον αξιολογημένου διαιτητή στα παιχνίδια γυναικείου με ΑΙΓΕΑ την Κυριακή 06/05/2018 και στους τελικούς με ΟΜΗΡΟ που αρχίζουν στις 12/05/2018 διότι ο κύριος ΚΟΝΤΙΛΗΣ με αυτά τα σωματεία ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΩΛΥΜΑ.

 

Με κανέναν διαιτητή που δεν είναι αξιολογημένος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αλλά μας πνίγει το δίκαιο, οι πισώπλατες μαχαιριές εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων και σωματείων που έχουν ως αντίκτυπο την διαφορετική συμπεριφορά διαιτητών. Πως γίνεται ένας διαιτητής να σφυρίξει έναν αγώνα ντέρμπι μη φοβούμενος για το μέλλον του αφού βλέπει ότι ο ίδιος ο ΚΟΝΤΙΛΗΣ που είναι διαιτητής Α1 έχει στοχοποιηθεί και απομονωθεί;

 

Κάποιοι μας φοβούνται και με ψέματα καφετέριας - φωτογραφίες πίνακα με φάουλ  και συνεχή έγγραφα προσπαθούν να εκβιάσουν  καταστάσεις. Την ίδια τακτική ακολουθούν οι άνθρωποι του Ομήρου εδώ και 2 χρόνια και με ψεύδη  προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

 

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα  που πρέπει να λυθούν όπως η Ατιμωρησία. Μετά την σύσταση της νέας τοπικής, δεν μάθαμε και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, παράγοντες, προπονητές και αθλητές συγκεκριμένου σωματείου  που έκαναν «ντου» στην τοπική και ανάγκασαν άτομα να παραιτηθούν. Τα ιδία σχεδόν άτομα είναι αυτά που δημιουργούν επεισόδια στα ντέρμπι με ενέργειες που επηρεάζουν  συμπεριφορές γονέων και αθλητών  και δεν τιμωρούνται ποτέ. Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια και με όσα έχουν γίνει στα χιώτικα παρκέ τα οποία γνωρίζουμε όλοι και δεν χρειάζεται να αναφερθούν έχει τιμωρηθεί μόνο ο προπονητής του ΦΟΒ ΑΜΕΝΤΑΣ Κων/νος. Φέτος μόνο αφού φτάσαμε στο αμήν σε ένα  παιχνίδι άνευ σημασίας με την ομάδα του ΚΟΦΙΝΑ ζήσαμε (για δεύτερη συνεχή χρονιά) την περίεργη συμπεριφορά συγκεκριμένου αθλητή που προς έκπληξη μόνο εναντίον μας αγωνίζεται με αυτό το πάθος με αποτέλεσμα να γράφει το όνομα του στο φύλλο αγώνα να κληθεί σε απολογία και να τιμωρηθεί από την τοπική επιτροπή.

 

Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν  γιατί όπως λένε τα νούμερα  που είναι και ο αδιάψευστος μάρτυρας  είμαστε με λιγότερες συγκριτικά προπονητικές ώρες με διαφορά πρώτο σωματείο στο νησί και γι'αυτο τον λόγο δεχόμαστε πυρά από παντού.  (72 ματς σε όλες τις κατηγορίες Χίου έχουμε  60 νίκες και 12 ήττες - αήττητοι στο ανδρικό και για 3 συνεχόμενα χρόνια αήττητοι στο εφηβικό).

 

Αναμένουμε λοιπόν  με ανυπομονησία την στάση της τοπικής  και τους ορισμούς των διαιτητών  σε τελικούς με ΑΙΓΕΑ και ΟΜΗΡΟ  και ο μη ορισμός ενός αξιολογημένου διαιτητή θα αποτελεί σκάνδαλο.

 

Τμήμα Καλαθοσφαίρισης ΦΟΒ


Κατασκευή ιστοσελίδων 2015 : Chiosstartup.com |-| Copyright Fovbc.gr